Kralen maken in Kenia

IMG_0146  IMG_0147  Kralen maken Kenia
Kralen maken in Kenia. Over de hele wereld worden sieraden en natuurlijk kralen gemaakt. Ook in dit klein fabriekje in Kenia.  Welke ik tegen kwam op een van mijn Reizen door Afrika. Hier zitten de dames hele dagen kralen te maken van klei.

kralen Kenia  IMG_0160    IMG_0163

Kralen maken van klei.

Kralen maken in kenia. Deze Kralen worden van klei gemaakt , die daarna in een oven worden gebakken. Waar ze vervolgens sieraden van maakten en verkochten over de hele wereld. Daar ik gek ben op kralen kon ik dit bezoekje natuurlijk niet overslaan. Hoe wel alles goed in de gaten werd gehouden.
Straalden ze veel plezier en te vredenheid uit. En hadden ze een baantje .

Heel bijzonder dat deze kralen over de hele wereld worden verkocht.
De kleuren van de kralen waren mooi en de vorm strak.

Dat is wat anders dan een leuke hobby .
Wat mij terug brengt bij mijn eigen kralen. Ik zit niet in een grote hal, maar op bij hobby kamer. Wanneer ik zin heb ga ik glaskralen branden.
In diverse mooie kleuren met streppen of stippen. Kralen met bloemen.
Groot of klein . Holle kralen – een kraal in een kraal. Platte kralen voor het maken van deurknopjes. Dus heel wat anders . Maar ook met net zoveel plezier.

Likes voor Glasvlinderart op Facebook of instagram zijn welkom .

Comments are closed.